Съвети за ефективно учене

Съвети за ефективно учене - Езиков център Libro Academy

  1. Бъдете организирани!
    Направете план и го следвайте, за да може максимално бързо и систематизирано да прегледате определен обем от учебния материал. Започенете с прочитането на урока и преглеждането на записки и завършете с упражнения и домашни работи, за да затвърдите наученото.
  2. Учете на удобно място с добра светлина. Правилната стойка и удобното място, ще Ви помогнат да учите по-дълго, без да чувствате физическа умора. Старайте се на около 20 минути да се разсейвате и разхождате, тъй като продължителното стоене зад бюро не влияе добре на организма.
  3. Разпределете балансирано всички задачи, за деня или седмицата. Не оставайте нищо за последния момент. Това ще ви създаде излишен стрес и ще намали шансовете Ви за отличен завършек на започнатата работа. Планирайте по важност задачите и работете по-малко върху всяка една, за да може ден по-рано да сте готови с възложената работа и да почивате. Не забравяйте, че непосредствено преди изпит или важен ангажимент не се учи!
  4. Не пренебрегвайте важността на съня!
    Учете в тази част на деня, която Ви е най-спокойна или най-свободна но се стремете да сте се наспали добре, за да сте максимално ползотворни. Ако спите минимум 8 часа, ще можете да работите по-пълноценно, да сте бодри, свежи и пълни с енергия.
  5. Използвайте цветни маркери, стикери, картинки. Кой казва, че те са само за деца? Научно доказано е, че маркирането на важната информация с определен цвят помага за по-бързото запомняне и усвояване. Учете, докато се забавлявате с песни и филмчета и запомнете с лекота всяко важно и на пръв поглед трудно правило, по който и да е предмет.
  6. Не на последно място не пренебрегвайте храните полезни за мозъка, а именно ядки, плодове и зеленчуци, а защо не и няколко парченца шоколад. Заменете кафето със зелен чай или си направете любим фреш.

*Организма ни има нужда от презареждане понякога, затова спете поне 8 часа, хапвайте полезни храни и се старайте да бъдете организирани. Веднага ще видите резултат! Споделете с Езиков център Libro Academy в страницата ни във facebook Ваши съвети за ефективно учене!

 

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.

four + nine =